بورس «دیوار بزرگ چین» یونسکو برای سال 2014-2013 به یک محقق ایرانی تعلق گرفت.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، بخش بورس یونسکو در هر سال بورس دیوار بزرگ جمهوری خلق چین را اعلام میکند. دوره این بورس حداکثر یک سال است که بدون اعطای مدرک تحصیلی به 25 نفر از فارغالتحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا و پژوهشگران فعال در حوزههای مختلف علوم و فناوری در سطح بینالمللی طی یک رقابت علمی فشرده اعطا میشود. رشتههای تحصیلی ارائه شده به طور عمده در زمینههای فنی- مهندسی، کشاورزی، منابع طبیعی و علوم کاربردی است.
دیوار بزرگ چین در سال 1391 از طریق کمیسیون ملی یونسکو به سازمانهای ذیربط و رسانهها اطلاعرسانی شد و پس از داوری مدارک متقاضیان، دو داوطلب برای دریافت بورس مذکور به یونسکو معرفی شدند.
حسین وحیدی از برندگان این بورس در سال 2013 است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی نقشه برداری گرایش ژئوانفورماتیک از کشور هلند است.
وحیدی عنوان پروژه تحقیقاتی خود را «پایش و حفاظت از درختان در فضای سبز شهری با مالکیت خصوصی با استفاده ازرهیافتهای شیگرا با دقت زیاد و مبتنی بر پردازش تصاویر ماهوارهای چندطیفی با قدرت تفکیک بسیار بالای مکانی و فناوری لایدار» در حوزه پایش و حفاظت از محیط زیست شهری عنوان و تصریح کرد: در این پروژه تحقیقاتی شاخصههای سلامتی درختان واقعشده در سطح فضای سبز شهری با مالکیت خصوصی به صورت متناوب و در بازه زمانی یک سال با دقتی بالا و با استفاده از فناوری سنجش از راه دور، بدون نیاز به تماس مستقیم و مراجعه حضوری در سطح وسیع استخراج میشود.
برنده بورس «دیوار بزرگ چین» یونسکو در سال 2013 که مایل است پروژه خود را در دانشگاه علوم زمین چین اجرا کند، در ادامه گفت: به وسیله فرایند پردازشی طراحیشده در صورت تغییر در وضعیت سلامتی درختان (قطع یا هجوم آفات و سایر عوامل تهدیدکننده) این تغییرات به صورت اتوماتیک در «بانک اطلاعاتی مکانی کاداستر سبز شهری» شناسایی و برای اقدام لازم اعلام میشود.
وحیدی یادآور شد که پروژه پیشنهادی وی ضمن کاهش شدید هزینههای شهرداریها و سایر دستگاههای ذیربط، با سرعت و دقت زیاد ضمن کسب آمار دقیق از تعداد درختان موجود، هرگونه اقدام غیر قانونی در قطع و یا تخریب درختان واقعشده در املاک خصوصی شهری را که از دید مستقیم مسؤولان متولی شهر پنهان است، برای پیگیری قانونی ثبت خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، در سال 2012 هم این بورس به دکتر نجمه یزدان پناه تعلق گرفته بود و تاکنون تعداد 12 بورس و جایزه با تلاش و پیگیری کمیسیون ملی یونسکو به جوانان لایق کشورمان تعلق گرفته است.
تاریخ : سه شنبه 92/7/2 | 11:49 صبح | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()